Stage Citadel

Mijn tweede stage heb ik gevaren bij Rivermaas op het stukgoedschip de Citadel. Ik ben hier in maart 2017 opgestapt voor vier maanden. Aan boord heb ik gewerkt met Russische, Oekraïense, Roemeense en Filipijnse bemanning, ook hier was ik weer de enige Nederlander. Op dit schip ben ik vooral in Noord-Europa, het Middellandse zeegebied en Noord-Afrika geweest.

Aan boord van dit schip heb ik veel geleerd over het laden van verschillende lading. Ook heb ik veel uren op de brug gestaan, samen met de derde stuurman of de kapitein. Tijdens de ladingsoperatie was ik veel bij de eerste stuurman en hielden we supervisie. Voor Boskalis hebben we baggerpijpen vervoerd en we hebben hier zelf de sjorringen gezet. Tijdens deze stage heb ik ook veel onderhoud aan dek verricht. Schilderen, veiligheidsmiddelen onderhouden, brandkleppen smeren, buitenboordmotor man-over-boordboot reviseren vielen daar allemaal onder.

De machinekamer was erg klein en er was niet heel veel te doen. Een krukasdeflectiemeting aan de hoofdmotor, schoonmaken van een separator, onderhoud van de generatoren en het maken van een cementbox om een leiding waren wel de hoogtepunten.

Tijdens mijn tweede stage ben ik erachter gekomen dat ik de professionele aanpak die ik had tijdens mijn eerste stage erg waardeer. Toen ben ik erachter gekomen dat ik graag op tankers wil werken, offshore of iets in die trant wil gaan doen, omdat het daar gewaardeerd wordt als je dingen verbetert en/of veiliger maakt.